Hoe verifieer ik mijn identiteit?

Voorbereiding

• Je hebt een smartphone paraat
  • Je bevindt je in een rustige, goed verlichte omgeving
  • Je hebt een geldig paspoort of ID-kaart bij de hand

snel naar:

Wat zijn de eisen voor de ID documenten?

Waarom is mijn document afgewezen?

Het verificatieproces

Eenmaal volledig geverifieerd, kun je alle functies binnen LiteBit gebruiken.

Dit is wat je moet doen:

1. Log in via de website
  2. Upload je identificatie (geldig paspoort of ID-kaart)
  3. Controleer je identiteit
  4. Vul andere informatie in

Gefeliciteerd!

Je bent nu succesvol geverifieerd en kunt weer gaan traden op LiteBit. Ben je nieuw bij LiteBit en wil je hulp bij het doen van je eerste aankoop? Neem dan contact op met onze Customer Support. Zij helpen je graag bij je eerste aankoop!

Wat zijn de eisen voor de ID documenten?

Voor de identiteitsverificatie is een geldig paspoort of ID kaart vereist. Een rijbewijs of verblijfsvergunning accepteren we niet. De volgende informatie moet duidelijk leesbaar zijn:

• Naam
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Nationaliteit
  • Geslacht
  • Datum van afgifte
  • Geldigheidsdatum
  • Documentnummer
  • Machine Readable Zone (MRZ)

Voorbeeld van MRZ:

Waarom is mijn document afgewezen?

Je verificatie zullen we afwijzen als één van onderstaande punten van toepassing is.

ID document:

• Wazige, onscherpe en onleesbare documenten; zorg er voor dat de gegevens op de voor- en achterkant van je ID-document goed leesbaar zijn. Let hierbij extra op flitsen of licht schitteringen op het ID document, deze kunnen er voor zorgen dat gegevens wegvallen. Zet de flitser van je camera indien nodig uit.
  • Foto’s waarbij het ID-document gedeeltelijk wordt weergeven; zorg dat het ID-document in het geheel zichtbaar is
  • Ontbreken van de voor- of achterkant van het ID-document
  • Afplakken van de MRZ code
  • Foto’s van beeldschermen/kopie van een kopie/scans
  • Zwart-wit foto’s
  • Verblijfsvergunningen
  • Verlopen/ongeldige ID-documenten

Selfie:

• Bewogen selfies/donkere foto's/selfies van slechte kwaliteit
  • Bestaande foto’s (bijvoorbeeld foto’s van een social media platform)
  • Selfies waarbij de foto is gemaakt van onder- of van zijaanzicht; zorg dat de foto van voren is genomen zodat je goed in beeld bent

Waarom moet ik mijn account verifiëren?

Vanwege de Wwft wetgeving die sinds 21 mei 2020 van kracht is, moeten LiteBit gebruikers hun account geverifieerd hebben. Als je meer hierover wilt weten, klik dan hier

Hoe kan ik contact opnemen met LiteBit?

Waar worden mijn persoonlijke documenten opgeslagen?