Ik kan niet meer inloggen met twee-factor-authenticatie (2FA), wat nu?

Antwoord: Gebruik je 2FA herstelcode of maak gebruik van de Reset 2FA optie.

Als je niet meer kunt inloggen in je account vanwege 2FA, kan dit verschillende redenen hebben. Tijdens het instellen van de 2FA heb je een link gemaakt tussen je LiteBit account en de authenticator app. Als je wisselt van telefoon of de app verwijdert, heb je geen toegang meer tot de 2FA codes. Ook als je een reservekopie op je (nieuwe) telefoon zet, krijg je helaas niet meer de juiste codes te zien.

Herstelcode

Op het moment dat je de 2FA hebt ingesteld, heb je eenmalig een herstelcode gekregen. Dit is een code van 20 cijfers en letters die je eenmalig te zien hebt gekregen. We hebben deze code niet per e-mail verstuurd, want dit kan een mogelijk veiligheidsrisico zijn. Klik bij het inloggen bij LiteBit op "Gebruik een herstelcode" of klik hier voor een stappenplan.

Reset 2FA

Als je de herstelcode niet meer hebt, kun je de 2FA opnieuw instellen door een verificatie in te dienen. Deze verificatie is nodig om vast te stellen dat jij de eigenaar bent van het account. Gezien 2FA een beveiligingsoptie is die toegang geeft tot je account, hoort hier een verificatiefoto met een identiteitsbewijs bij. Nadat je verificatie is goedgekeurd, kun je weer inloggen met alleen je e-mailadres en wachtwoord. Klik bij het inloggen op LiteBit op 'Reset 2FA' of ga direct naar de Reset 2FA pagina